fbpx

Olen Olli Tanttu, musiikin tekemisen ja soittamisen ammattilainen. Olen kotoisin Soliskylältä Viitasaarelta ja muutamien mutkien (Helsinki- Espoo- Jyväskylä – Kuopio – Tukholma) jälkeen olen kotouttanut itseni ja perheeni tänne Jyväskylään.

Musiikki on aina ollut iso osa mun elämää. Kitaraa olen soittanut yli 20 vuotta. Soitin aluksi klassista kitaraa mutta teininä siirryin pikkuhiljaa sähkökitaran pariin. Omat kuuntelutottumukset  ohjasi tätä vahvasti. Heavy-/hard rock-/progemetalliklassikot oli kovassa kulutuksessa. Pikkuhiljaa musamaku laveni ja samalla myös erilaiset kitaristit alkoi kiinnostamaan. Hyvät opettajat on vaikuttaneet tähän paljon. On saanut uusia ideoita ja virikkeitä, on voinut kysyä neuvoja ja näkökulmia itseopiskeltuihin biiseihin jne jne. Tämä on johtanut melkoisen kokonaisvaltaiseen musan ja kitaransoiton diggailuun. Olen antanut itselleni luvan vapaasti innostua kaikenlaisesta musasta, ja tutkimusmatka jatkuu! Kitaristina sytyn niin Hendrixistä, Pulliaisesta, Malmsteenista, Djangosta, Edgestä…. Maailma on mahtavaa kitarismia pullollaan!

Olen toiminut ammattimaisesti muusikkona n. 10 vuotta. Olen tehnyt hurjan määrän keikkoja (n. 1200) ja oikeasti laidasta laitaan. Olen päässyt tekemään levyjä omien bändien kanssa ja soittamaan sessiomiehenä muiden levyille. Olen sovittanut biisejä ja kirjoittanut nuotteja lukemattomalle määrälle bändejä ja artisteja. Olen säveltänyt, äänittänyt ja soittanut musiikkia dokumenttielokuvaan. 

Ja ennenkaikkea, olen saanut oppia kokoajan lisää! Ja nyt saan jakaa näitä asioita eteenpäin täällä Moodissa! Soittaminen on mahtavaa!

Terveisin,
Olli

Sähkökitara, akustinen kitara, ukulele