fbpx

Olen Satu Nyqvist,
Heinolassa syntynyt laulaja, laulunopettaja ja äänityöläinen. Jyväskyläläistyin perheineni vuonna 2017 muusikko-opintojen tuomana ja tällä hetkellä viimeistelen opintojani Jyväskylän ammattikorkeakoulussa musiikkipedagogin tutkinto-ohjelmassa.

Ennen Jyväskylään tuloani opiskelin Tampereen yliopistossa kansanmusiikin tutkimusta, vokologiaa, fonetiikkaa ja psykologiaa, mutta musiikkiopinnot ja laulajuus veivät minut täysin mennessään vihdoin uskaltauduttuani pop/jazz-laulutunneille! Sittemmin olen vuosien mittaan eri laulunopettajieni ohjauksessa saanut tutustua äänenkäyttöön monipuolisesti esimerkiksi CVT:n, Estillin, Alexander-tekniikan ja klassisen musiikin näkökulmasta. Kehollisuus, psykofyysisyys, läsnäolo, itsensä ylittäminen ja eri musiikkityylien ominaispiirteiden hienoudet kiehtovat laulamisessa vuosi toisensa jälkeen. Lauluilmaisun kehittäminen on kokonaisvaltainen seikkailu, jossa löytyy loputtomasti tutkittavaa ja alueita valloitettavaksi!

Olen esiintynyt kymmenisen vuotta solistina lukuisten erilaisten kokoonpanojen kanssa festareista yksityisjuhliin sekä laulanut useissa musikaaleissa, niin rooleissa kuin ensemblessakin. (Musiikki)teatteri onkin suuri intohimoni! Olen opettanut yksityisoppilaita Tampereella ja Jyväskylässä, ohjannut ryhmille äänenkäyttöworkshoppeja sekä opettanut laulutekniikkaa pienryhmälle musiikkilukiossa. Studiossa laulamisesta olen hankkinut kokemusta sekä omien bändien äänityksissä että sessiomuusikon ominaisuudessa, ja parhaillaan työskentelen myös äänikirjojen lukijana.

Jokaisen oma ääni on uniikki lahja ja sen potentiaalin löytäminen ja oivallusten jakaminen oppilaiden kanssa ovat sydämeni kutsumus. Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa laulamista ja toisaalta jo varhaisnuoret ovat lämpimästi tervetulleita tunneille. Uskon terveen ja kestävän äänenkäytön harjoitteluun sekä ilmaisun iloon ja vapauteen! Olipa laulutaustasi tai -tavoitteesi mikä tahansa, voit tulla turvallisin mielin tunneille juuri sellaisena kuin olet.

Tervetuloa tunneille!

Satu