fbpx

Olen Pohjanmaalta kotoisin oleva laulaja/laulunopettaja/spiikkeri.

Olen laulanut pienestä pitäen, ja mielenkiintoni äänenkäyttöön on ollut suuri. Siskoni aina sanoivat, että minusta tulee opperalaulaja, kun kiljuin niin korkealta ja kovaa. Alakoulussa pääsin käyttämään lauluäänen lisäksi myös vihellystaitojani.

Musiikkiharrastukseni alkoi seitsemänvuotiaana. Isäni on haitaripelimanni ja ensimmäinen soittimeni olikin luontevasti isäni ylisuuri haitari. Haitarituntien ohella aloitin myös pianotunnit 11 -vuoden iässä.

Musiikkimakuni on aina ollut monipuolinen. Pienenä kuuntelin mm. Kissiä, Michael Jacksonia, Iron Maidenia ja Van Halenia. Lisäksi iskelmämusiikki on aina soinut lapsuudenkodissani. Muistan edelleen, kuinka matkin laulajien eleitä ja liikkeitä peilin edessä.

Yläkouluaikana esiinnyin aktiivisesti ympäri maakuntia eri projekteissa, joita olivat mm. lapsille suunnattu “Mörköooppera” sekä kansanlauluryhmä “Töppöset”, jossa lauloin ja soitin kannelta.

16-vuotiaana aloitin varsinaiset yksinlaulutunnit. Siihen aikaan ei ollut tarjolla muuta kuin klassisen laulun opetusta, joten se oli luonteva tapa aloittaa oman lauluäänen kehittäminen ihan tosissaan.

Iskelmälaulukeikkailun aloitin 17-vuotiaana isäni iskelmäbändissä. Tanssimusiikkia onkin tullut laulettua vuosien saatossa paljon.

Lukion jälkeen musiikkiharrastus vei minua edelleen  ja lähdin opiskelemaan Oriveden opiston kansanopiston musiikkilinjalle. Vuoden Intensiivisen musiikin opiskelun jälkeen musiikki ammattina alkoi tuntua luontevalta ja suorastaan kutsumukselta.

Ensimmäinen musiikin ammatillinen opiskelupaikkani oli Keski-Suomen Konservatorio, musiikin varhaiskasvatuksen opinnot vuonna 1995, pääaineena laulu.

Lauluopintojen jatkaminen tuntui selkeältä tavoitteelta heti alussa ja jatkoin opintojani laulupedagogilinjalla Jyväskylän ammattikorkeakoulussa vuodesta 1999. Opettajakseni halusin taitavan oopperalaulaja/laulupedagogi Sirkka Parviaisen. Sirkka asui siihen aikaan Saksassa ja Helsingissä, joten reissasin neljän vuoden ajan ahkerasti Jyväskylän ja Helsingin väliä.

Opiskelujen aikana teimme oopperaluokan kanssa eri oopperaproduktioita, suurimpina niistä mm. Mozartin Ovela tyttö sekä Purcellin Dido ja Aeneas.

Vuonna 2007 kuulin ensimmäisen kerran Complete Vocal Techniquesta, kun Complete Vocal Instituten väki saapui Tanskasta Jyväskylään pitämään yhden päivän tutustumiskurssin. Kurssin jälkeen olin ällikällä lyöty: “Voiko joku todella laulaa tuolla tavalla?” ja “Voivatko kaikki oppia laulamaan noin?!” Ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin aloittaa CVT-opinnot. Aluksi kiersin ympäri Suomea Complete Vocal Instituten järjestämillä kursseilla ja CVT-kesäkurssin jälkeen aloitin  3 vuoden opinnot Kööpenhaminassa Complete Vocal Institutessa. Nämä kolme tiivistä vuotta olivat lauluopintojeni silmiä avaavimpia aikoja. Sen myötä saatu ammattitaito on ollut mittaamattoman suuri.

Valmistuin 2011 Keski-Suomen ensimmäisenä valtuutettuna CVT-opettajana. Sillä hetkellä valtuutettuja opettajia Suomessa oli yhteensä 11. Nykyään valtuutettuja opettajia valmistuu Tanskasta tasaiseen tahtiin.

Koska laulamisessa on niin paljon eri osa-alueita mitä voi kehittää, innostuin tammikuussa 2015 aloittamaan jälleen uudet lauluopinnot. Tällä kertaa Berklee College of Musicissa. Opiskelin Berkleen Online opintoja tutkintoon johtavassa koulutuksessa. Sain Specialist Certificate, Vocal Styles tutkinnon valmiiksi erinomaisin arvosanoin, syksyllä 2016. Tutkinto koostui kolmesta eri musiikkityylin kurssista; Pop/Rock,  R&B, sekä Jazz.

Berkleen opinnot antoivat minulle laulajana ja opettajana jälleen lisää ammattitaitoa. On ollut antoisaa nähdä kuinka Amerikan mantereella opetetaan laulua ja on ollut suuri ilo saada olla mukana siinä opetuksessa, sekä tavata taitavia laulajia ympäri maailmaa. Lähtökohta opinnoissa oli löytää kunkin genren tyylinmukaisuus laulettaessa (rytmiikka, fraseeraus, nyanssit, soundi jne.) Opettajat olivat huikeita, kokeneita ammattilaisia, he ovat toimineet maailmanlaajuisesti isojen artistien orkestereissa vuosia, kiertäen maailmaa, mm. Pinkin bändin taustalaulaja/kosketinsoittaja/kitaristi Adriana Balic,  Chaka Khanin, Roberta Flackin,  Michael Bubleen orkesterissa vaikuttanut Gabriella Goodman. CVT menetelmän kautta rakennettu vahva tekninen osaaminen ja instrumentin hallinta oli yksi suurista vahvuuksistani toteutettaessa Berkleestä annettuja vaatimuksia.

Omassa opettajuudessani tärkeimmät asiat ovat raudanluja ammattitaito (jota on kertynyt kaikista edellämainituista opiskelupaikoista) sekä vuorovaikutus oppilaan kanssa, olipa hän sitten yksilötunnilla/pienryhmässä tai suuressa ryhmässä. Jokaisella tunnilla on hauska, energinen ja positiivinen ilmapiiri, ja tuloksia syntyy!

Musiikkipedagogin työt olen aloittanut vuonna 1999, jolloin aloitin Pohjoisen Keski-Suomen musiikkiopistossa muskari- ja laulupedagogina. Vuosien varrella olen toiminut päätoimisena ja sivutoimisena tuntiopettajana mm. Jyväskylän ammattikorkeakoulussa, Jyväskylän ammattiopistolla,  Ala-Keiteleen musiikkiopistossa, Viitasaaren alueen musiikkiopistossa sekä yksityisissä musiikkikouluissa.

Laulunopettajuus elää vahvasti minussa. Halu viedä oppia eteenpäin, auttaa muita ja nähdä niitä samoja onnistumisen elämyksiä ja ahaa-oivalluksia, mitä itse koin ensimmäisellä CVT-kurssillani, sekä Berklee opintojen yhteydessä, on suuri.  Se on paras palkinto!

Opettaessani pystyn antamaan toimivat ja konkreettiset työkalut kenelle tahansa laulun ja äänenkäytön opiskelijalle. Oppilas saa itse aina määritellä, miltä haluaa kuulostaa, ja mitä genreä haluaa laulaa. Minä opettajana pidän huolen siitä, että oppilas tekee kaiken teknisesti oikein, terveellä tavalla ja ääntä rasittamatta. Oppilaani ovat ammattilaisia, harrastelijoita tai ihan aloittelijoita – tai sitten muita äänityöläisiä, joille opetan puhetekniikkaa samalla CVT-menetelmällä.

Opettamisen lisäksi esiinnyn solistina erilaisissa ja erikokoisten kokoonpanojen kanssa, yksi mieleenpainuva muisto jäi  keväältä 2019 BigBandin solistina, Soul konsertissa Akustiikka salissa, Ylivieskassa. Viime vuosina olen esiintynyt vakiopianistini Lasse Hirven (Jyväskylän kaupunginteatterin kapellimestari) kanssa lukuisissa erilaisissa yksityistilaisuuksissa.

Live-esiintymisten lisäksi olen toiminut studiolaulajana erilaisissa projekteissa lastenlaululevyistä  rocklevyille, taustalaulajana sekä soololaulajana.

Viime vuosina olen luonut äänimaisemaa ja tunnelmaa lauluäänelläni useilla leffatraileri levyillä, joita on julkaistu Yhdysvaloissa eri tuotantoyhtiöiden käyttöön.

Tämän tyylisessä laulamisessa luovuus pääsee valloilleen, kun pääsee kehittelemään melodiaa ja luomaan erilaista soundimaailmaa monipuolisella tavalla.

Olen toiminut myös ääninäyttelijänä eli spiikkerinä jo yli 17 vuoden ajan. Ääntäni voi kuulla esimerkiksi televisiossa, radiossa sekä internetissä mainoksissa, kanava äänenä sekä erilaisilla opetusvideoilla.

Vuonna 2010 perustimme puolisoni Torstin kanssa Musiikkikoulu Moodin. Kesällä 2013 päätimme laajentaa Moodin toimintaa ja ottaa mukaan lisää opettajia meidän jengiin.

Todella moni on jo löytänyt meidän Moodin ja se onkin saanut meidän muudin tosi onnelliseksi.

Sinin laulutunneille pääset nyt myös ilman tunneille tulemista.

Sini on luonut verkkoon uuden Sing with Sini laulun verkkokurssi palvelun.
Katso lisätietoja klikkaamalla -> Sing with Sini Vapaasti virtaava ääni -verkkokurssi

Terveisin,
Sini

Laulu (CVT), Musikaalipaja LuMo, Revyyteatteri Moodi